TOP 8 llibres que pots llegir en aquesta quarantena (o en el que queda)

a Opinem

Des de l’Andreu Nin us fem arribar una sèrie de recomanacions per a tots els gustos: terror, suspens, fantasia, ciència-ficció, …

Poc a poc anem arribant a la recta final del confinament, però també a l’estiu, de manera que continuarem tenint estones lliures que podem dedicar a nosaltres mateixos/es. I què millor que passar una bona estona llegint? Llegir juntament amb fer esport és un dels hàbits més saludables: entrena la ment, millora l’ortografia i és divertit. Així que aquí sota us plantegem el nostre TOP 8 de llibres per a llegir aquests dies. Segur que trobaràs un llibre fet per a tu.

Si el que més t’agrada és el terror:

It (Stephen King)

SINOPSI

La història succeeix en el poble de Derry, en l’estat de Maine, Estats Units. Sota la ciutat, sense que cap dels habitants de Derry se n’adoni, hi viu un monstre despiadat. Aquesta malvada criatura turmenta als habitants del poble des de temps immemorables. El monstre és un ésser d’un altre món, capaç de llegir les ments dels altres per a generar por, que és el seu aliment. La seva disfressa més comuna és la d’un pallasso, Pennywise, amb el que atrau a les seves víctimes més joves.

El silenci dels anyells (Thomas Harris)

SINOPSI

Clarice Starling, una jove en pràctiques del FBI, és designada per a investigar una sèrie d’espantosos homicidis de dones perpetrats en el Mig Oest americà per un psicòpata que fa servir el malnom de Buffalo Bill. Per a resoldre els cassos, es veu abocada a demanar l’ajuda del terrorífic Hannibal Lecter, empresonat a Baltimore. Aquest ho aprofita per a contestar amb enigmes, instaurant-se un angoixós joc psicològic entre els dos personatges.

Si el que més t’agrada és el suspens i les novel·les policíaques:

Deu Negrets (Agatha Christie)

SINOPSI

La novel·la relata la història de 10 persones que són convidades a passar uns dies en una illa privada, «L’illa del negre». És anomenada així perquè mirada de perfil és semblant al cap d’un negre. El seu misteriós amfitrió no apareix i llavors comencen a ser assassinats un per un seguint les ingènues instruccions d’una cançó de bressol. La primera nit, després del sopar, una veu els acusa a tots ells de ser culpables d’un crim. El que sembla una broma macabra es converteix en una espantosa realitat quan un d’ells s’ofega.

El guardià invisible (Dolores Redondo)

SINOPSI -del primer llibre (és una trilogia)-

Gairebé vint-i-quatre hores després del descobriment del cos nu d’un adolescent sinistrament col·locat al marge del riu Baztan, s’estableix la connexió amb l’assassinat d’una altra noia un mes abans. La inspectora d’homicidis, Amaia Salazar, dirigirà una investigació que la portarà als escenaris on va néixer, d’on sempre havia volgut escapar, i haurà de lluitar en dos fronts: trobar l’assassí que està espantant tot el poble i resoldre els seus temors personals i familiars.

Si potser el que més t’agrada és la fantasia:

Saga Harry Potter (J.K. Rowling)

SINOPSI

Narra les aventures del jove mag Harry Potter, juntament amb els seus millors amics Ron Weasley i Hermione Granger. La història transcorre sobretot a l’Escola de Màgia i Encanteris Hogwarts, una acadèmia per als joves mags i bruixes. L’argument se centra en el conflicte d’en Harry amb el malvat mag Lord Voldemort, que va matar els seus pares amb el propòsit de conquerir el món màgic. 

La història interminable (Michael Ende)

SINOPSI

Bastián Baltasar Bux és un nen d’onze anys que descobreix en una antiga llibreria un llibre titulat La Història Interminable, el qual posseeix poders màgics. Aquesta màgia fa que el mateix Bastián es converteixi en un heroi d’aquesta història que sembla no acabar mai, en la qual s’unirà a Atreyu, un altre nen, amb l’objectiu de salvar el món de fantasia.

Una mena de “Res” misteriosa destrueix tot el país i a totes les criatures que l’habiten. A mesura que avança en la seva lectura, Bastián s’adona que la salvació de Fantasia depèn d’ell.

Si el que t’agrada és més aviat la ciència-ficció:

Trilogia Els jocs de la fam (Suzanne Collins)

SINOPSI

La protagonista de setze anys, Katniss Everdeen, viu en el país postapocalíptic i distòpic de Panem, on el Capitoli, una metròpoli molt avançada, ha pres el poder de la nació després de diversos desastres devastadors. En el llibre, els Jocs de la Fam són un esdeveniment anual televisat pel Capitoli on un nen i una nena d’entre dotze i divuit anys, de cadascun dels dotze districtes, són seleccionats a l’atzar perquè s’enfrontin els uns contra els altres en un joc de supervivència, on estan obligats a matar-se fins que només en quedi un, per a recordar els dies foscs en què els districtes es van revoltar.

Jo, robot (Isaac Asimov)

SINOPSI

És una recopilació de nou històries curtes de ciència-ficció. Malgrat que les històries poden ser llegides per separat, totes comparteixen una mateixa temàtica: la relació entre robots, humans i moral.


Hola! Em dic Lucia, tinc 13 anys i em sento orgullosa del meu nom perquè me’l van posar gràcies a una cançó. Vaig a l’Ins Andreu Nin, faig 2n d’ESO i busco persones que estiguin despertes, que em desmuntin, que m’aportin i que em calin fons, però sobretot vull convertir-me en una d’elles. A part d’això, m’encanten els animals, riure i fer riure, el món del cinema i desconnectar a l’aire lliure.

El més recent de

Anar a dalt